שלום אורח | כניסה חשבון    
 
 
 
 
 
המדריך המלא להעסקת מטפלת
 

 

כך בוחרים מטפלת  - עשרת הדברות לבחירת מטפלת מוצלחת
שנן דרכים רבות לבחירת מטפלת מוצלחת לילדכם, אך כולן מובילות בסופו של דבר אליכם: ההחלטה הסופית והחשובה היא אך ורק שלכם, ההורים. מטבע הדברים לא מדובר בהחלטה קלה או פשוטה, מכיוון שהיא אמורה להשפיע על הבטיחות, הבריאות וההתפתחות של ילדכם, היקר לכם מכל. משום כך, יש להתייחס לנושא בחירת מטפלת בכובד ראש ולבצע את ההחלטה במלוא האחריות והרצינות.

כבעלי ניסיון בעולם המטפלות ובעיקר בחיפוש אחר המטפלת המתאימה לכל ילד, אנו שמחים להגיש לכם את עשרת הדברות לבחירה מוצלחת של מטפלת. עצות שימושיות אלו נועדו לסייע לכם להגיע להחלטה הנכונה, ולהעסיק את המטפלת המתאימה לצרכים ולדרישות שלכם.

1. הכינו עצמכם לשיחות טלפוניות מקדימות

לא חשוב באיזו דרך בחרתם לחיפוש מטפלת, השלב הראשון בפרויקט יהיה כרוך תמיד בשיחה טלפונית. מומלץ לנהל רישום מסודר של השמות, מספרי הטלפון או כל מידע רלבנטי אחר של המועמדות איתן אתם עומדים לשוחח. בסיום כל שיחה ציינו ליד שם המועמדת הערה מתאימה ו/או מחקו אותה מהרשימה במידה והחלטתם שאינה מתאימה לכם.

2.  בחרו עיתוי מתאים לכל שיחה

בחרו את הזמן, המקום ומצב הרוח המתאים לפני כל שיחת היכרות עם מועמדת. חשוב שתהיו רגועים, נינוחים ופנויים לשוחח, מבלי שדבר כלשהו יסיח את דעתכם. כך תוכלו להיות מרוכזים, להישמע לתחושותיכם האינטואיטיביות ולהימנע מקביעת ראיון מיותר שיבזבז את זמנכם.

3 התייחסו לשיחה הטלפונית כאל ראיון ראשוני

השיחה הראשונית עם המועמדת תאפשר לכם לקבל רושם ראשוני עליה ולהחליט אם אתם מעוניינים להמשיך איתה לשלב הבא בתהליך – ראיון עבודה פנים אל פנים. לפיכך, התייחסו אל השיחה הטלפונית ממש כאל ראיון ראשוני. שאלו כל שאלה העולה בדעתכם, הקשיבו לא רק למה שאומרת המועמדת אלא גם לטון ולצורת הדיבור שלה. אם אתם חשים אי נעימות או שפשוט אין "קליק", אל תבזבזו את זמנכם – עברו למועמדת הבאה.

4 הכינו מראש שאלות לראיון

ערכנו עבורכם רשימת שאלות מומלצות לראיון עם המועמדת. הדגישו את השאלות החשובות לכם ביותר. רצוי שתרשמו בקצרה את תשובות המועמדת במהלך הראיון או מיד לאחריו, על מנת שתזכרו מה אמרה כל מועמדת במעמד הראיון עמה.


1. ספרי לנו על עצמך.
2. כמה שנות ניסיון יש לך כמטפלת?
3. היכן עבדת בשנים הקודמות?
4. מדוע עזבת את מקום העבודה האחרון שלך?
5. במה את עוסקת מאז שסיימת לעבוד בעבודתך הקודמת? (במידה ולא עובדת כיום).
6. איזה ניסיון יש לך עם ילדים בגיל הילד שלנו?
7. מדוע בחרת לעסוק בטיפול בילדים?
8. מה הדבר המעניין ביותר בעינייך בעבודה עם ילדים?
9. איזו הכשרה עברת כדי להיות מטפלת?
10. כמה זמן את מתכוונת לעבוד בתור מטפלת?
11. צייני את תאריך תחילת העבודה האפשרי מבחינתך.
12. מהו לוח הזמנים שלך?
13. האם את מוכנה לעבוד בימי שישי?
14. האם את מוכנה לעבוד בימי שבת?
15. האם יש לך ניסיון בהכנת אוכל? (במידה והדבר נדרש לכם)
16. האם יש לך התנגדות למצלמות אבטחה המותקנות בבית? (אם יש כאלה בביתכם).
17. אם נחליט להעסיק אותך - האם תהיי מוכנה להביא תעודת יושר מהמשטרה?
18. מהן ציפיות השכר שלך?
19. מה את עושה בזמנך הפנוי?
20. ספרי לנו על המשפחה שלך - האם יש לך ילדים? מה הם עושים?
21. כיצד את נוהגת להעניש את ילדייך?
22. האם עברת קורס עזרה ראשונה?
23. האם תדעי מה לעשות במצב חירום, באם יקרה?
24. מסרי לנו המלצות ממעבידייך הקודמים (רשמו מספרי טלפון ושמות ממליצים).


5 הכינו מראש רשימת דרישות מיוחדות

קחו בחשבון שהמטפלת שתבחרו אינה יכולה לנחש מראש מהן דרישותיכם הנוספות ממנה מעבר לטיפול בילדכם, כגון בישול, כביסה, ניקיון וכו'. לפיכך, גבשו דרישות אלה, באם ישנן, לפני הראיון הראשוני עימה. לפני הכל עליכם להגיע להחלטה עקרונית אם אתם מעוניינים במטפלת שתקדיש את כל זמנה לטיפול בילד, או בכזאת שתקדיש חלק מהזמן גם לעבודות הבית.

6 נהלו את ראיון העבודה בחוכמה

ראיון עבודה שמתנהל בצורה נבונה ומעמיקה יביא לבחירה נכונה, לפיכך התייחסו אליו במלוא הרצינות. השתדלו לקיים אותו כששני ההורים נוכחים על מנת שניתן יהיה להחליף דעות ולהגיע להחלטה משותפת מוצלחת. השקיעו בראיון לפחות חצי שעה. נהלו אותו באווירה נעימה על מנת לאפשר למועמדת להציג את עצמה ולענות על שאלותיכם בנינוחות. אל תדברו יותר מדי והשקיעו יותר בהקשבה – כך תמצו לחלוטין את ההזדמנות לקבל מקסימום מידע על המועמדת.

7 התייחסו לפרטים הבאים בפגישת ההיכרות

ישנם מספר פרטים שחשוב לשים לב אליהם במפגש הראשון, שכן הם יכולים להעיד על אישיותה של המועמדת:


• האם היא הגיעה בזמן לפגישה.
• האם המראה החיצוני שלה משדר אסתטיקה, ניקיון וסדר.
• באיזו דרך היא מנסה, אם בכלל, להכיר את ילדכם, להתחבר אליו, וכיצד היא מתנהגת איתו ובנוכחותו (מטפלת טובה תתעניין בילד ותתייחס אליו כבר בפגישה הראשונה).
• שימו לב לשפת הגוף של המועמדת. כידוע, שפת הגוף מביעה את הרגשות והרצונות של האדם ללא מילים ובצורה ספונטאנית, ותוכלו ללמוד ממנה על אישיותה של המועמדת.


8 הציגו למועמדת שאלות לגבי מצבים עימם היא עשויה להתמודד

בראיון הראשון עם המועמדת, מומלץ לעמת אותה עם המצבים הבאים, על מנת לראות כיצד היא עשויה לתפקד ולהתמודד באם תיתקל באחד או יותר מהם:

הילד מסרב לאכול ארוחת ערב ודורש לאכול רק ממתקים - מה תעשי? תשובתה של המועמדת
תלמד אתכם על גישתה לאוכל, כאשר מדובר בנושא משמעותי בהתפתחות הילד.

הילד נפל במגרש המשחקים, נחבל ונפצע בידו. הוא מבוהל למראה הדם ובוכה. מה תעשי? הצגת מצב זה תאפשר לכם לגעת בנושא העזרה הראשונה, וללמוד על התנהגות המטפלת במצבים חריגים.

בחוץ גשום ואין אפשרות לטייל. אילו פעילויות, משחקים ותכניות תוכלי להציע לילד כדי להעביר את יומו בצורה מעניינת ומועילה? שאלה זו תאפשר לכם להתייחס לנושא ארגון פעולות הפנאי והפעולות המשחקיות של הילד, ועל גישתה של המועמדת לתחום המהווה דרך עיקרית של הילד להכיר את העולם וללמוד עליו.

9 בחרתם במטפלת? לוו אותה ביום הראשון לעבודתה

מומלץ שההורים (שניכם או אחד מכם) ישהו עם המטפלת והילד ביום הראשון לפחות 4 שעות או יותר אם ניתן. זמן השהות המשותפת יקל על הסתגלות הילד למטפלת ולמצב החדש, יעניק למטפלת הזדמנות לשאול שאלות ולהעלות נושאים שמטרידים אותה, ויאפשר לכם להרגיש נינוחים יותר עם המטפלת ולצפות באינטראקציה שלה עם הילד.

10 זכרו כי הילד הוא האינדיקציה הטובה ביותר לבחירתכם

הצגנו בפניכם טיפים לבחירה נבונה במטפלת הנכונה, אך מניסיון – אין "מתכון" חד משמעי למציאת מטפלת טובה. מדובר בעניין מאוד אינדיווידואלי ולעיתים מטפלת שמתאימה לילד מסוים ולמשפחתו אינה מתאימה לאחרים. מי שיקבע את מידת התאמתה הוא לא אחר מאשר "המעסיק הקטן" שלה – ילדכם. לפיכך, תנו למטפלת ולילד תקופת הסתגלות מסוימת, ומיד לאחריה עקבו אחר התנהגותו של ילדכם, ובחנו את שביעות רצונו הכללית והקשר שלו עם המטפלת – זוהי האינדיקציה העיקרית לבדיקה אם בחרתם במטפלת המתאימה.

אנו מקווים שהמלצותינו והשימוש באתרנו יסייעו לכם בחיפוש חכם אחר המטפלת לילדכם ובמציאתה של המתאימה ביותר עבורכם.

בהצלחה!

 

 

 
 
 
תקנון  |  אודות  |  שרות לקוחות  |  עוזרתלי - מטפלות לילדים בייביסיטר  |  קישורים 
 
 
כל הזכויות שמורות לסוכנות בייביסיטר 2002-2024